I loikeeee

0
COMMENTS
Photobucket

Dzal with cici

4
COMMENTS




Photobucket

DONE!

0
COMMENTS
Photobucket

my cat soap opera

0
COMMENTS
 
cici tgh nak menyelamatkan diri


monster2 help me!!!!

can cici survive alone at home? i dun trust pucii....haaaaaa risau aku....bilatutup pintu kuatnye jerit.......sakit tinge..buka pintu kene cekau ngan pucci...cici garang  dan besar, sekali cakar je pucci lari ...tapi pucci ne survivor...ngeri melihat melihat sop opera tengah malam...this the boundaries yang coco kene faham..maybe ambil masa sikit..jealousy si pucci ne adalah normal ..ke coco saje je nak sedapkan hati  kata normal...dr kata normal...tapi dah melampau sgt aku gi neuter je si pucci..tapi it will change the whole personality of my cat!!!! kewllll, bagi masa nanti ok la tu... 


Photobucket

signature tutorial simple n easy

0
COMMENTS
Photobucket 

bed for pucci n cici

0
COMMENTS
mommy beli ne ekceli nak ubat hati sebab cico dah takde....tapi 2 ekoq ne cam tak leh nak get used this stuff....i will educate u hehehhehe





CICI MEEM

2
COMMENTS






                                        Type:


















Cat
                                      Breed:Persian
                                   Gender:female

                                         Age:2 Months
                                       Color:Golden
                      Size at Maturity:Extra Large
                              Hair Length:Long
                                Vaccinated:Yes
                                 Dewormed:Yes
                      Spayed/Neutered:no
                       Health Condition:Healthy
                                            Dob : 13/jan/ 2011


Capricorn (December 22 – January 19)

Dominant Traits: Ambition, Intelligence, Loyalty
The Capricorn cat is unpredictable –shy one minute and aggressive the next. Capricorn cats have a strong maternal/paternal side, viewing all the world’s inhabitants as their “children.” They enjoy doing things out of the ordinary such as sleeping in the bathtub on hot days or drinking water straight from the faucet. Capricorn cats are often frightened by things that most cats are not afraid of such as shadows on the wall, the dark, or high places. They feel secure sleeping under the bed or tucked behind shoes in the closet.

WELCOME CICI MEEM n PUCCI get vaksin for second time

2
COMMENTS
hari ne ke klinik dr peter lagi untuk vaksin pucci for second time.so next year pula....awal coco ke sana..0930 dah sampai...nasib dr pun sampai awal juga hiks..bersemangat gigih hari ne ( hari biasa pun begitu, puntual kan)  dr cuci telinga pucci...berabuk daaaaa...patutla hang garuk telinga tak hengat....


lama juga coco kat klinik..dr n wife dia pun friendly kan..hari ne akan ambil cici pulang...( gambar nanti ya, coco masih bersedih dengan cico) dr ajar cara nak bagi makan, tidur n peepoo. dia kasi vaksin flea, mandi, bersih telinga free ..in package...tq doc...seperti biasa coco mmg suka menghabiskan duit..jadi aku belilah can food, crystal litter ubat telinga 2 botol, dan cici...harga rahsia...janji dia memberi kebahagiaan lebih bererti buat coco dan family.

aku heran betui , nape pucci aktif lepas kene vaksin ya? dulu pasif je seharian...emmm hepi la tu dpt member baru...yang tap diketahui jantinanya lagi....nak kata jantan teluq tak timbul...apapun cici ne mmg garang..hahahhaaaa padan la hang pucci...

pucci with laptop

0
COMMENTS


MOMMY MISS CICO MEEM

0
COMMENTS





CREDIT TO: http://www.mudah.my/Kitten-8919384.htm ( fuad)





CREDIT TO : http://www.mudah.my/Domestic+Long+Hair+Kitten-8917234.htm ( ZAIM)

Bila tgk pics  kat atas..tetiba mommy rindu kat cico mommy.....hati ne tak leh blah lagi...,MISS U CUTIE....


KE klinik dr peter

0
COMMENTS
Hari coco ke ke klinik dr peter, untuk melihat kitten2 nya yang comel dan available untuk di bawa pulang....amboiiii semuanya sihat, montel dan comel....dalam banyak2 tu adelah tersangkut kat sekoq ne...betina..umur 6 minggu. Isteri dr peter maklum akan mandi dan vaksin baby fur sebelum let go kat new owner...selasa ne ke cuti untuk ambil CICI....harap coco dapat biasakan diri dengan ketidaan CICO. Pucci pun mencari2 CICO...sedih tak hilang lagi...dengan kehadiran CICI, seri rumah dan kebahagiaan kami akan sentiasa berpanjangan dan berkekalan hendaknya,,,, amin

GRIEF N LOST

2
COMMENTS
Hari ke tiga cico kene quarantine, mommy ambil emergency leave untuk jaga dan rawat cico. Tengahari cico masih bernadi lagi...punyalah jaga sampai tertidur kat sebelah cico. Terdengar suara cico perlahan  dan sayu je...lama sikit mommy pun segar balik..tapi..... cico dah takde...sedih sangat....ntahla tak mampu nak menangis lagi...mommy pasrah atas pemergianmu....terima kerana membawa kebahagiaan dan kegembiran dalam rumah ni walaupun sementara.

Petang ade kelas dengan DR d, (M N F), terpaksa kuatkan semangat untuk drive ke UM. Hasrat nak pi umah syirah ade together2 MARESMAG, terpaksa batalkan sebab penat.Balik je hati sedih lagi...jika selalu cico n pucci akan sambut mommy, hari ne pucci je menyapa. Tgk bilik cico siap ade bau cico lagi...mmg tak leh blah...

Pagi baru rasa kuat sikit untuk menulis....pengajaran buat mommy, jangan beli kucing persian yang murah sangat, sebelum beli kene make sure kucing sihat dan di vaksin....mommy tak nak bersedih lagi. Jadi lepas ne kene dpt advice dr peter dulu..senang je beli terus sama dia...

CICO kene kuarantin

2
COMMENTS
10 mac ( hari ketiga)

Mommy tulis ne dalam keadaan yang hiba dan sedih...jam 3 pagi cico berak, cuma keadaan badanya terlalu lemah, dah tak leh duduk dah, terbaring je (rasa tak leh terima kalau cico ..malam ne mommy tidur ngan cico. syringe kan air, sampai cico m,ampu bersuara walaupun langsung tak bertenaga....jam 4, cico masih bernafas, jam 5 boleh dengar purrrrrrr, jam 0530, mommy bangun dan beri cico minum susu kambing yang dibeli semalam...habis sebotol...jam 0630 kasi air suam habis juga sebotol....time ne banyak air kencing yang keluar...rasanya 3 kali cico pee atas tuala.....



9 mac (hari kedua)

Menyinggah di :

KM VET PHARM SDN BHD
NO1 JALAN PERINDUSTRIAN BATU CAVES 1/1
TAMAN PERINDUSTRIAN BATU CAVES
68100 BATU CAVES , SELANGOR
TE : 03- 61877155

beli botoi susu dan liver coat oil.

Rehat  sat gi mommy nak pi vet kat gombak, nak beli liver coat oil, puting susu untuk cico. Dah order susu kambing  ( boleh dapatkan pada kak rafidah   ) sama member....adoii lambatnya rasa.....

Salam...

Fresh Goat's Milk
Bagi anda yg tinggal di Gombak dan berdekatan
berpeluang membeli Susu Kambing Segar drp kami.

69 Jalan Marmar Satu,
Taman Melewar, Batu Caves, Kuala Lumpur
(Belakang Taman Greenwood)

1 botol 250ml harga RM6
5 botol @ RM5.50
10 botol @ RM5

Hubungi Puan Rafidah 012-9126195


Pagi ne  sebelum pi kerja..bagi makan cico, lepas tu cico lari2 masuk liiter box..hehe dah kencing laa.lege nengoknya...ptgh balik nak nengok poop la ye....

8 mac ( hari pertama)

dah seharian mommy kuarantin cico, ptg ne boleh tgk progress kesihatan cico. Kalau la mommy hang ne CEO leh balik awai sikit, maklumla kuli bawahan je..terpaksa akur dgn schedule kerja. Hati, emosional dah berada di rumah cuma jasad ne membeku lagi kat opis....CICO2 PLISH RECOVER SOON...mommy sedihla....
0
COMMENTS


video

PUCCI went outdoor

0
COMMENTS
cisss..pucci awatlah takut sama environment luar.lumrah indoor cat...first time main panas..tak main pun...terketaq ketaq nak masuk rumah balik.....sejak baby fur ada...strays cat , dog , monkey leh lepak 2 kat luar rumah...depa buleh bau kan? ingat nak bagi depa makan juga...nantilah..

CICO meet DR PETER

2
COMMENTS
,vdah 2 hari cico demam...mummy risau sgt..takut hang mati ja...aduhhhhh..suap mamam takmo,minum takmo, popoo takmo..pastu selesema hakkkcinnnn... tak sampai hati.pagi ne mummy seek advice dari marmorial cattery, dia habaq suh wak pi vet..last last mummy bwk gi jumpa dr peter....dr bagi ubat selsema, demam, dan wet food hills


....wet boleh makan, cuma tang ubat tu cico blah sikit daaaaaa..pahitka...demi nak cihat, mummy syringe juaaa.....semoga my baby fur cepat sihat.

address dr peter:

klinik veterinar & surgeri pc
dr peter chew, DVM
vaterinary surgeon
G2 jalan sri hijau 14
tanan sri hijau
rawang
tel: 0360920510

2 mac 2011

0
COMMENTS




















Powered by Blogger.