RIP CICI SAYANG...MUMMY ALWAYS LOVE U!!

Pagi ne sebelum gi opis, mummy buat aktiviti bersama seperti biasa bersama cici pichi n puchi. Otw nak keluar jalan besar tertinggal pula barang, takpe malas nak patah balik mummy terus gi keje. Hati mmg tak sedap, lepas singgah UM terus balik. Jam  4 sampai terus buka pintu, pichie je sambut, heran..mana cici? sampai ke dapur mummy cari..takdepun..tetiba ade suara nyaring cici bergaung, rupanya kat bawah meja...nape lemah sangat ne? terkejut separuh nyawa ikan...terus bawa cici ke dr chew....dr bagitau cici tak buleh nak bersalin...terkejut pula sebab cici tak pula tunjuk tanda...bila dr cakap cici is left u...tetiba jadi kelam jee....dr chew buat post mortem dan tunjuk perut cici, rupanya tali pusat dia berbelit 4 kali, jadi dia tak boleh nafas dan kene heart attack....anak dia ade 5 ekor...sumenya tak sempat diselamatkan. "Dr saya nak cici saya selamat..plsss" . Cici had left mummy alone...forever...Mummy tak sangka cici nak jauh...kalau mummy tau cici nak bersalin, mummy tak gi keje hari ne.....ALLAH lebih sayangkan cici dan mummy terima takdirnya. Bersama cici tiada saat pun yang mummy lupa. Tiba2 semua kenangan recall balik...Mummy call security minta korek tanah untuk tanam cicie..sampai je kat rumah guard bagitau dia dah buat lubang....cicie ditanam bersama anak2nya . Sudah tak mampu menulis lagi....balik ne mummy rasa rindu je kat furgurl mummy...........puchie n pichi pun cari2 cici....MUMMY LOVE U SAYANG!!!

2 comments:

meowwmania said...

ya Allah sedihnya :((

tabahkan hati yer Zaza..sy tumpang simpati tp mungkin itu yg terbaik utk dia dan Allah yg maha mengetahui..

RIP Cici sayang..

zaza said...

tq meow dear, dah seminggu lebih baru rasa kuat nak menulis...

Powered by Blogger.